Listopad 1989 v Liberci

19.12.2021

Studentské pochody, stávky a transparenty. Takový byl listopad 89 v Liberci

Připomeňte si, jak to vypadalo před 33 lety v Libereci. Prostřednictvím fotografií Milana Drahoňovského nahlédněte do listopadu 1989 a prožijte sametovou revoluci na Liberecku.

Právě dnes, 17. listopadu, si připomínáme Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. K tomuto datu se váží hned dvě významné události. První bylo uzavření vysokých škol nacisty v roce 1939. Druhou, dnes více připomínanou, je takzvaná sametová revoluce. Respektive studentské protesty na pražské Národní třídě v roce 1989. Ty zásadně přispěly k pádu komunistického režimu.
Stávky, studentské pochody a náměstí plné lidí, kteří třímali transparenty a stáli před libereckou radnicí. Takové byly revoluční dny v Liberci v listopadu 1989. Momenty, které na fotografiích zachytil Milan Drahoňovský, dokazují to, že i v Liberci bylo před 33 lety živo a chuť po svobodě se ve společnosti probouzela naplno.
Zdroj: https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/studentske-pochody-stavky-a-transparenty-takovy-byl-listopad-89-v-liberci-202211.html